У Мелітополі посилили карантин: на виїзді і заїзді до міста встановили КПП
на в’їзд та виїзд закрито Мелітополь у Запорізькій області. Від ранку на дорогах тут утворились черги із авто, подеколи вони тягнуться на сотні метрів, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На одному з контрольно-пропускних пунктах на виїзді із Мелітополя у черзі близько двох десятків автомобілів: фури, причепи, легковики. Загалом перевіряють кожне авто, яке прямує в місто.

Право безперешкодного проїзду мають лише вантажівки, які везуть продукти та товари першої необхідності, транзитні автомобілі, а також транспорт підприємств, що забезпечують життєдіяльність Мелітополя. Також пускають місцевих, які працюють поза межами населеного пункту і тих, хто повертається додому. Люди повинні мати спеціальні перепустки з печаткою. Окрім цього, кожному водієві правоохоронці вимірюють температуру.

Жителі навколишніх сіл, які звикли їздити до міста у справах, потрапити до Мелітополя не зможуть. Дачникам теж не пощастило.

Загалом у місті працює п’ять контрольно-пропускних пунктів. Всі інші дороги перекрито бетонними блоками та завалені обрізками дерев. Для тих, хто намагається проїхати полями, викопують спеціальні рови.

«Будемо намагатися значить також встановлювати блоки, або за допомогою спецтехніки копати траншеї для того, щоб максимально заблокувати їзду автотранспорту», — каже Володимир Бондаренко, керівник Мелітопольського відділу поліції. На тих, хто вирішив об’їхати блок-пости полями, полюють патрулі поліції. Порушникам погрожують штрафами від 17 до 34 тисяч гривень.

Подібні обмеження також мають ввести у Запоріжжі та Бердянську, бо ці населені пункти визнано карантинними територіями.

Зараз у Мелітополі підтверджено 23 випадки захворювання, серед них п’ятеро дітей. Влада не припускає, що реальна кількість заражених може бути набагато більше.