В патрульної поліції роз’яснили, коли носити маску і скільки пасажирів можна перевозити

Прес-секретар патрульної поліції Києва Роман Мартинюк розповів, коли водії особистих авто повинні носити маску і уточнили інформацію про допустиму кількість пасажирів.

Про це повідомляє Auto.ria.

«Особистий автомобіль не є громадським місцем, тому в своїй машині можна їхати без маски. Патрульні не мають права зупиняти автомобіль з цієї причини», – зазначив Мартинюк.

Також представник патрульної поліції зазначив, що дозволено в особистому автомобілі перевозити будь-яку кількість пасажирів, дозволену технічними характеристиками транспортного засобу. У легкових автомобілях може перебувати 3-4 людини крім водія.

Однак якщо водій здійснює регулярні перевезення або працює в режимі таксі, то кількість пасажирів має відповідати правилу для громадського транспорту. Тобто в легковому автомобілі, що працює в режимі таксі, можуть перебувати 2 пасажири плюс водій.

«У таких випадках носіння маски обов’язково. Не слід уникати цього заходу і в особистому авто, якщо водій перевозить пасажирів, які не проживають з ним разом – друзів, знайомих, сусідів і т. Крім того, обов’язково надягати маску слід і для спілкування з патрульними в разі зупинки авто», – підкреслив Мартинюк.