У зв’язку з поширенням коронавірусу у світі власникам авто потрібно звернути увагу на захист свого авто.

Якщо автомобілем користується відразу декілька людей, то він стає зоною підвищеного ризику. Так як вірус COVID-19 може довго зберігатися у його салоні. Важливо дезінфікувати такі елементи, як ключі від авто, зовнішні і внутрішні ручки, кнопки, підлокінтик, важіль перемикання передач, а також ремені безпеки.

Для дезінфекції рекомендовано користуватися антисептиками з вмістом спирту від 70%. Елементи із зони ризику варто регулярно обробляти.

Якщо потрібно обробити тканниний салон, то для цього краще використати розчин із води і мила. Головна умова — намагатися не робити багато піни.

Рекомендований матеріал для використання для дезінфекції — мікрофібра. Її ефективність у тому, що вона змітає весь бруд, а не впитує його. Ще один непоганий варіант — дезінфікуючі серветки для автомобілів. При цьому не рекомендується використовувати звичайні вологі серветки.

Що стосується використання маски в салоні авто, то воно не є обов’язковим. Маска водію потрібна, якщо він виходить з авто в громадському місці чи на парковці, або під час спілкування з представниками поліції.