Фахівці в галузі експлуатації та ремонту автомобільної техніки розповіли, чим може обернутися несвоєчасна заміна мастила для двигуна машини.

В середньому періодичність заміни оливи становить 10 тисяч кілометрів пробігу. Як виняток, у деяких транспортних засобів ця періодичність може бути частіше, через 7 тисяч кілометрів пробігу. В даний час, коли в країні введений режим самоізоляції, може вийти так, що автовласник не зможе потрапити на станцію техобслуговування вчасно.

Що стосується транспортних засобів, які експлуатуються вже багато років, таке прострочення буде менш помітне. А ось що стосується нових автомобілів, то тут ситуація інша. Проте, невелике перевищення пробігу допустимо. Щоб не було перегріву двигуна, варто менше давати навантаження на мотор.

Інша справа, коли пауза буде дуже тривалою. Якщо власник машини буде на постійно «забувати» міняти масло в своєму агрегаті, то це може привести до того, що доведеться проводити капітальний ремонт силової установки, навіть якщо автомобіль не пройшов ще й 150 тисяч кілометрів.