Сьогодні автоконцерни намагаються одночасно здешевити виробництво, витиснути з «серця» автомобіля максимальну кількість кінських сил і при цьому вписатися в жорсткі екологічні норми. На жаль, але подібні маніпуляції призводить до того, що ресурс двигуна скорочується до гарантійного терміну автомобіля. Тож експерти назвали найменш надійні силові агрегати, які випускаються до тепер.

1. Двигун PSA 1,6VTi
З 2006 року встановлювався на автомобілі Peugeot, Citron і Mini Cooper. У створенні мотора, крім PSA, брав участь і BMW. Основні проблеми: швидко розтягувався ланцюг ГРМ, зношувалися зірки ланцюга і розпридільчий вал. Що призводило до збою роботи системи зміни фази газорозподілу і порушення роботи двигуна в цілому

2. Двигун BMW M54 і М-серія
Ці мотори після 150 000 км реального пробігу починають споживати величезну кількість масла.

3. Двигун з маркуванням 1,8 TSi
Повний знос поршневої групи настає після 80000 км. пробігу (+ – 30 тис.). Проблема вирішувана навіть на ранній стадії, але сервісні центри беруть за це колосальні гроші.

4. Двигун Renault з маркуванням 1,9 DCi і 2,0 DCi
Головна проблема цих двигунів – провертаються вкладиші. В даному випадку цього можна було б уникнути. Шліфанути колінвал, поставити ремонтні вкладиші і мотор від’їздив би всі 500 тисяч. Але багато виробників, включаючи і компанію Renault, роблять свої колінвали НЕ ремонтно-придатними. Зробивши на них напилення.

5. Двигун Toyota 2,2 D-CAT з маркуванням 2 AD
Проблема криється в паливній апаратурі, а саме в форсунках. Які постійно виходять з ладу, і до того ж, вони не підлягають ремонту. А їх заміна коштує пристойних грошей.

Ще одна проблема це часті пробивання прокладки двигуна в голівці блоку. Виправити можна, шляхом шліфування блоку, але тільки раз. Якщо це трапиться повторно, ремонт вже неможливий.

Незважаючи на всі свої недоліки, кожен з цих двигунів, при належному догляді, проходять досить довгий час.