У Санкт-Петербурзі виставили на продаж рідкісну «Волгу» ГАЗ-3111 2001 року випуску, відповідне оголошення опублікували на сайті Авто.ру. Особливість даного автомобіля, який оцінили в 4 млн рублів, – салон з крокодилової шкіри.

ГАЗ-3111 «Волга» – це дійсно рідкісний експонат, який прикрасить гараж цінителя автомобілів легендарної радянської марки. В кінці дев’яностих років на ГАЗ-3111 покладали великі надії, але запустити серійне виробництво такої «Волги» так і не вдалося. З 1999 до 2004 року Горьковський автозавод випустив всього 424 екземпляри моделі, всі з яких виключно ручної збірки.

Виставлений на продаж автомобіль був відреставрований і доопрацьований фахівцями КБ Смирнова. Основна увага тут приділена інтер’єру, в роботі з яким була використана шкіра крокодилів білосніжного кольору з окантовкою «кедр» еталонного газівского рубінового кольору в унісон зі штатними емблемами заводу.

Як пояснює автор оголошення, крім шкіри крокодила, салон був інкрустований заводським емблемами ЗІМ-12 і ГАЗ-21 Волга. Фірмовий рубіновий колір був ще не один раз обіграний в доопрацюванні салону. Підсвічування всіх приладыв та елементыв інтер’єру виконали в даній колірній гамі.

Окрасою капоту став інший не менш відомий атрибут класичної Волги – легендарний хромований олень. Також на колісних дисках і передніх дверях з’явилися стилізовані емблеми «Волга». Були повністю відреставровані пластикові накладки «під дерево».

Крім робіт з доопрацювання зовнішнього вигляду автомобіля, було вдосконалено технічну частину. Зокрема, були встановлені передні гальмівні механізми фірми Brembo, з нанесеною символікою «Волга», задні дискові гальма замість барабанних. Через встановлення збільшених супортів були встановлені 18-дюймові легкосплавні диски, які також обзавелися символікою «Волга» на рубіновому тлі.

На заключному етапі проекту, щоб підкреслити статусність і вишуканість преміального автомобіля, були виготовлені килими з натуральної овчини, покривало в багажник, а також була проведена заміна підлогового ковроліну на натуральну шкіру з художньою прострочкою, рубінового кольору.

Під капотом цього ГАЗ-3111 «Волга» знаходиться бензиновий 4-циліндровий двигун об’ємом 2,5 літра. 136-сильний агрегат працює в парі з 5-ступінчастою МКПП.

На початку нульових років ГАЗ-3111 коштував втричі дорожче «Волги» ГАЗ-3110, а зараз доопрацьований седан оцінили в нескромні 4 млн рублів.