Найбільша американська автомобільна корпорація General Motors і китайський автогігант SAIC офіційно представили спільний проект – новий недорогий ліфтбек Baojun RC-5.

Розробники впевнені, що новинка стане прямим конкурентом Skoda Octavia. Вже цього літа автомобіль надійде в продаж за стартовою ціною 63 800 юанів, що становить близько $ 9000.

Автомобіль створювали на сучасній модульній R-платформі з габаритами 4650x1806x1458 мм і розміром колісної бази в 2700 мм. Базова комплектація Baojun RC-5 оснащена системою ABS, системою курсової стійкості, антипробуксовочною системою, двома подушками безпеки, системою парктроників.

Дорожча топова версія включає ще й клімат-контроль, візуально об’єднану з цифрову приладову панель, тачскрін мультимедіа, шкіряну оббивку сидінь, камери кругового відеоогляду, опцію управління системами автомобіля зі смартфона, скляний дах з люком.

У передньопривідного ліфтбека розмістили під капотом безальтернативний 1,5-літровий 4 циліндровий турбодвигун на 147 кінських сил, що працює в парі з 6-діапазонною МКПП або варіатором.