Раніше українські дипломати привозили з-за кордону не тільки дорогі автомобілі, але і моторні човни та дорогі мотоцикли, пише gazeta.ua.

Серед ввезеного транспорту були мотоцикли Harley-Davidson, яхти та навіть вантажівка. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ україни Вадим Пристайко, передає Главком.

“Я пам’ятаю, що ввезли, наприклад, Harley Davidson, вартістю 30 тис. доларів. Хтось привозив моторні човни. Один дипломат привіз вантажівку. Це реальна історія, і ми не могли заборонити. Я запитав – навіщо? Він пояснював, що “у мене є кум, а його нього брат, дуже хотів”…”, – розповів Вадим Пристайко.

Пристайко впевнений, що особливо дорогі машини привозили на продаж.

“Саме тому в нашому законопроекті ми заборонили ввозити машини, які були куплені менше, ніж за півтора року до повернення дипломата в Україну. Тим самим, відсікаємо ввезення нових машин, що робить майже безглуздим покупку машини дипломатом “під замовлення”. Мало хто погодиться віддати 100 тисяч доларів співробітнику дипломатичної служби на покупку машини і чекати її півтора-два роки – часові рамки, встановлені нашим законопроектом. Я вважаю, що тим самим ми закрили це питання”, – сказав заступник міністра.

Українські дипломати до 1 січня 2015 року заробляли на продажі автомобілів, які закон дозволяв їм провозити в країну з-за кордону без сплати мита.

Рік тому цей закон відмінили, але в цьому році Кабмін попросив парламент повернути стару практику, подавши законопроект про безмитне ввезення в країну машин, куплених дипломатами.

document.write(«»);