Якщо не знизиться курс долара, залишиться проблема з придбанням валюти імпортерами пального, та не знизяться світові ціни, наступного тижня бензин може почати дорожчати, вважає директор консалтингової групи «А 95» Сергій Куюн. Про це він розповів у коментарі p-p.com.ua.

«Ситуація дуже напружена. Долар в ціні з початку року додав дві гривні. Це означає, що собівартість нафтопродуктів у продавців виросла на дві гривні за літр. Торгівельна націнка сильно стиснена, як пружина. Потім може настати процес розпрямлення. Чим вище ростиме курс, тим складніше буде ситуація. Ціни можуть почати зростання в середині лютого», – сказав експерт.

За словами Сергія Куюна, ціни на заправках поки що тримають низький попит та значні запаси дешевого палива, завезені в грудні-січні за старим курсом.

«З другої половини березня починає рости попит через початок посівної», – каже експерт

Різницю в ціні до трьох гривень на однакові марки пального різних заправочних станціях він пояснює великою кількістю контрафактного бензину. Сьогодні на автозаправках Києва літр бензину А-95 коштував від 17,85 до 20,99 грн., літр дизпального – від 14,40 до 16,49 грн.

document.write(«»);