Як відомо, вихід в світ нового Toyota Land Cruiser в 300-м кузові – одна з найбільш очікуваних прем’єр найближчих років, оскільки поточне покоління «Крузака» заслужено облюбували буквально всі категорії людей, яким він по кишені. Депутати і бандити, приватні підприємці та менеджери середньої ланки з кредитними договорами – Toyota LC 200 люблять якщо і не всі, то багато.

Поєднання ультимативних позашляхових якостей разом з високим рівнем комфорту і відчуттям справжнього японського «люкса» – це те, що давав покупцям Toyota Land Cruiser 200, тому не дивно, що у випадку з виходом наступного покоління легендарного позашляховика у автолюбителів по всьому світу очікування завищені. Втім, останні новини зі стану Toyota тільки вселяють песимізм.

Відмова від 8-циліндрових двигунів зрозуміти ще можна – все-таки турбота про екологію грає більш важливу роль, ніж бажання водіїв Toyota Land Cruiser 300 «навести пафосу» розкотистим виттям бензинового «монстра». Однак відчуття «лакшері» – це те, з чим філософія «Крузака» просто нероздільна, і як стало відомо, це саме «лакшері» на новій моделі позашляховика незабаром закінчиться.

Автомобіль просто перетвориться в утилітарний позашляховик, до пари умовного УАЗ «Патріот»: Toyota немов вирішила відгородитися від порівнянь з Lexus ще сильніше, тільки ось компанія пішла по кривій доріжці – замість того, щоб випустити Toyota Land Cruiser 300 на оригінальній платформі, японці просто зібралися прибрати з нього все те, за що «Крузак» полюбили мільйони автомобілістів.

З «аскетичним» оснащенням новий Toyota Land Cruiser до моменту свого виходу в 2023 році стане нецікавим для любителів розкішних авто по осудною ціною, а «джипери», які раніше брали «Крузак» заради його підготовки до позашляхових «покатушок», відмовляться від «японця» через те, що під капотом останнього розташується 6-циліндровий гібридний мотор.