Депутати від «Слуги народу» запропонували прибрати віковий коефіцієнт з формули розрахунку акцизного податку для вживаних автомобілів, які ввозяться на територію України.

Йдеться про законопроект №3389, який передбачає зниження ставок акцизного податку при ввезенні транспортних засобів на територію України. Відповідний документ зареєстрували в парламенті, пише biz.liga.net.

Народні обранці пропонують тимчасово – протягом 180 календарних днів з моменту вступу закону в силу – скасувати вікові коефіцієнти при розрахунку ставки акцизного податку для легкових, вантажних автомобілів та інших транспортних засобів.

«За чинним законодавством розмір акцизу на дизельний автомобіль віком 10 років обсягом (двигуна – ред.) 1,6 л становить 1200 євро, а за пропонованою законопроектом формулою – тільки 120 євро, або в 10 разів менше! Такий механізм забезпечить справедливий розрахунок вартості розмитнення, коли купуючи авто 2010 року випуску, майбутній власник не буде сплачувати акциз в 10 разів більше, ніж власник авто 2019 року», – написав у Facebook один з ініціаторів законопроекту Євгеній Брагар.