У патрульної поліції, як і у ДАІ, є план з протоколів – правозахисникХарківський правозахисник Юрій Асєєв розповів про випадок так званого чіпляння з боку патрульної поліції, яка не зовсім чітко, за словами юриста, знає закони, пише avtovod.org.ua.

На своїй сторінці в Фейсбук правозахисник Харківської правозахисної групи Юрій Асєєв опублікував історію про своє спілкування з новою патрульної поліцією. За словами Асєєва, йому довелося проводити “правовий лікнеп” патрульним. Але найстрашніше те, що реформи з дружніми поліцейськими він не побачив.

“Їду сьогодні по Харкову – мирний і розслаблений … задер килимок під педаллю гальма, зупинився поправити перед ринком, звернув у вільний отвір між машинами на узбіччя … Не встиг нагнутися – двоє зі скриньки … Нацполіція … Каже – порушуєте. Кажу, я на 3 секунди, я ж на аварійку, килимок поправляю і їду. Ні, каже, ви порушили.

Довелося 20 хвилин проводити їм правовий лікнеп. Хлопці, звичайно, не дуже розумні – жодної норми закону не знають. Кажу їм – все, я усунув всі проблеми в машині і їду далі. Ні каже, ми складаємо протокол. Прям, як даішники свого часу!

У них теж тепер план з’явився з протоколів … І де ж всі ці реформи з дружніми поліцейськими?

Тепер ми годуємо не тільки МВС, але і Нацполіцію! Чи не сильно дороге задоволення? “

 

o-00002922-n-00005254

 

document.write(«»);