Режим самоізоляції змусили багатьох автомобілістів проміняти своїх залізних коней на затишні дивани, і вести осілий спосіб життя. При цьому багато хто з них не замислюються, що тривалий простій автомобіля негативно впливає на нього. Пише ТвояМашина.

Багато автомобілістів напевно помічали, що після тривалого простою автомобілі погано заводяться, втрачають в потужності, сіпаються при їзді. Пов’язано це з «деградацією» пального, яке, як і всі продукти, має обмежений термін зберігання і придатності.

Як правило, нинішній бензин зберігає свої властивості не більше року. Але це при ідеальних умовах, які не забезпечує бак автомобіля.

Таке відбувається з кількох причин. Наприклад, фракції, що підвищують октанове число, мають властивості швидко випаровуватися, якщо не забезпечена герметичність тари. Тому перед тим, як поставити автомобіль надовго у гараж, переконайтеся, що кришка бензобака щільно закручена.

Але навіть якщо ви виконали перший пункт, то взаємодія палива з киснем, який напевно присутній в напівпорожньому баку, неодмінно окислить його, що в свою чергу знизить характеристики бензину.

До всього іншого, присадки, які додають в сучасне паливо для підвищення октанового числа, також мають властивості розкладатися при неправильному зберіганні пального всього-то за пару тижнів. А дрібні фракції, що містяться в паливі, при довгому простої автомобіля осідають на дно, утворюючи досить небезпечний осад, який згубно впливає навіть на паливну систему автомобіля.

Самоізоляція – це звичайно добре, але хоча б кілька разів на тиждень варто вигулювати свій автомобіль, даючи можливість переміщатися паливу в баку, попрацювати системам автомобіля, підвісці і шинам, щоб ті не застоювалися в одному положенні.