Недорогі седани і хетчбеки провідних світових брендів мають найбільший попит автомобілями на вторинному ринку. Експерти склали рейтинг популярних бюджетних іномарок з надійними 1,6-літровими моторами, які легко подолають пробіг в 250 тисяч км. ТОП-5 сформований на основі показників фактичного ресурсу та аналізу статистики поломок старих автомобілів.

На п’ятій сходинці рейтингу розмістилися Volkswagen Polo і Skoda Rapid, обладнані 1,6-літровими двигунами серії CWVA і CWVB. Ці автомобілі у дбайливих власників легко проїжджають до 250 тисяч км. Хоча недолік у цих агрегатів є – це підвищена витрата масла.

Четверте місце займають Nissan Tiida і Nissan Note c двигунами HR16DE об’ємом 1,6 літра, ресурс цього мотора досягає 300 тисяч км.

Третє місце дісталося сімейства Renault Logan-Sandero. На ці автомобілі встановлюються 1,6-літрові мотори H4М, які фактично є аналогом HR16DE. Пробіг на таких автомобілях без капремонту також досягає 300 тисяч км.

Друга позиція – у Hyundai Solaris і Kia Rio з двигунами об’ємом 1,6 літра серії G4FC. Фактичний ресурс цих силових установок при своєчасному обслуговуванні може перевищувати 350 тисяч км.

Очолює рейтинг безперечний лідер Toyota Corolla з 1,6-літровим 124-сильним мотором 1ZR-FE, який без серйозних поломок здатний подолати позначку в 400 тисяч км пробігу.

Важливо мати на увазі, що ресурс будь-якого двигуна внутрішнього згоряння безпосередньо залежить від того наскільки регулярно і якісно здійснюється технічне обслуговування, яке використовується паливо, а також в яких режимах (місто / траса) експлуатується авто.