Відповідний рейтинг склав MMR. До уваги бралися авто, які вийшли в фінал конкурсу World Car of the Year 2020.

Отже, відкриває список Kia Telluride.

Telluride дебютував на початку 2019 року. Під капотом кросовера 3,8-літрова атмосферна «шістка» потужністю 295 кінських сил, яка поєднується з 8-ступінчастим «автоматом».

Стандартно модель пропонується тільки з переднім приводом. Проте як опцію можна замовити повнопривідну трансмісію.

Далі йде Mazda CX-30.

Це абсолютно нова модель Mazda. Кросовер, який в родині марки знаходиться між CX-5 та CX-3.

В 2019 році за підсумками краш-тесів Euro NCAP CX-30 був визнаний найбезпечнішим автомобілем за всю історію випробувань, які проводила дана організація. Японцям вдалося втерти носа навіть шведській Volvo, яка традиційно вважається найбезпечнішою маркою авто в світі.

Mazda CX-30 вже продається і в Україні.

Porsche Taycan.

Ця модель перемогла в номінації кращий люксовий автомобіль та увійшла до трійки кращих спорткарів року.

Taycan – перша електрична модель Porsche. Топова версія спортивного електрокара оснащується батареєю ємністю 96 кВт/год. Акумулятор можна зарядити за п’ять годин. А на швидку зарядку до 80% піде всього 15 хвилин. Максимальна дистанція – 412 кілометрів.

Porsche Taycan можна замовити у офіційних дилерів в Україні. Стартова ціна – 2.6 млн гривень.

Mazda 3.

Подібна модель – ще один фіналіст у номінації «кращий автомобіль року» та переможець в категорії «кращий дизайн». Дебют новинки відбувся ще у 2018 році на автосалоні в США.

У Mazda 3 нового покоління з’явився повний привід, який раніше був прерогативою машин для японського ринку.

KIA e-Soul.

Цю модель було визнано переможцем у номінації «кращий автомобіль для міста».

Європейська версія електричної Kia Soul була представлена ​​в березні 2019 року на автосалоні в Женеві. Електромобіль отримав нове позначення – e-Soul – і більш ємну батарею на 67.1 кВт/год. Новий акумулятор дозволив збільшити запас ходу e-Soul до 452 кілометрів.

Кросовер оснащується електричним мотором, який здатний видавати більше 200 кінських сил потужності і майже 400 Нм крутного моменту. З місця до «сотні» електрокар розганяється за 7.6 секунди.

Kia e-Soul офіційно представлений і в Україні.

Mini Electric.

Новинку було презентовано влітку минулого року.

Силова установка електрокара складається з електричного мотору, який видає 184 кінські сили та 270 Нм крутного моменту.

З місця до «сотні» Mini Electric розганяється за 7,3 секунди і досягає максимальної позначки 150 кілометрів на годину. Пробіг без підзарядки – близько 250 кілометрів.

Наповнити батарею від 11-кіловатного зарядного пристрою можна за 3,5 години. Від швидкого терміналу потужністю 50 кіловат зарядка до 80% займає 35 хвилин.

Volkswagen T-Cross.

T-Cross – найменший кросовер в родині Volkswagen. Автомобіль дебютував в 2018 році і вже встиг увійти в топ-25 найпопулярніших авто Європи. А ось до України новинка поки не добралася.

Mercedes Benz EQC.

Продажі EQC стартували в травні 2019 року. Електричний кросовер отримав батарею ємністю 85 кВт/год і два електричні мотори – по одному на кожній осі.

Сумарна віддача моторів – 408 кінських сил і 760 Нм крутного моменту. Від стандартного зарядного пристрою, який йде в комплекті з автомобілем, EQC можна зарядити приблизно за 12 годин. Швидка зарядка дозволяє «заправити» батарею на 80% за 34 хвилини.

Стартова ціна Mercedes EQC в Європі – понад 71 тисячу євро. Mercedes EQC не представлено офіційно в Україні.

Peugeot 208.

Автомобіль дебютував у 2019-м. Дістатися України новинка має цього року.

Хетчбек нового покоління цікавий тим, що тепер автомобіль буде доступний також в повністю електричному виконанні. Ця версія оснащується електромотором потужністю 139 кінських сил. Агрегат живиться від батареї ємністю 50 кіловат-годин. Це дозволяє електромобілю проїжджати 340 кілометрів на одному заряді.

Поки невідомо, скільки буде коштувати новий Peugeot 208, і чи доїде до України його електрична версія.

Porsche 718 Cayman.

Porsche 718 Cayman було визнано кращим спорткаром року.

З місця до «сотні» родстер розганяється за 4,5 секунди, а максимальна швидкість обмежена на позначці 293 км/год. Більше читайте тут: https://tsn.ua/auto/news/skladeniy-reyting-top-10-kraschih-avto-u-2020-roci-1539471.html