З 12.03.2020 в Києві у тестовому режимі розпочали роботу 20 спеціальних комплексів КАСКАД (комплексна автоматизована система контролю автомобільних доріг), ще 30 комплексів встановлюються на дорогах державного значення Київської області.

Офіційний запуск системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху планувався з 01.05.2020, однак МВС України вирішило відтермінувати повноцінний запуск системи до закінчення “режиму суворого карантину”, тобто свою роботу вона розпочне не раніше 12.05.2020, пише uainfo.

З початком роботи, в звичайному режимі, система виявлятиме лише одне порушення – перевищення швидкості. У подальшому, за допомогою камер будуть фіксувати проїзд на червоне світло світлофора, виїзд на зустрічну смугу, рух смугою для громадського транспорту, а також інші порушення.

Цікавий факт: лише за 1 годину роботи в тестовому режимі КАСКАДи зафіксували близько 7 тисяч порушників швидкісного режиму, і це тільки по  Києву.

Виробник КАСКАДів заявляє, що комплекси здатні безпомилково визначати швидкість пересування автомобіля, однак до встановлених законом норм поліцейські додають ще 3 км/год (в якості похибки), тому порушником буде вважатися водій, що проїхав повз камери зі швидкістю вище 73 км/год.