Українці під час карантину шукають різні способи дістатися із точки А в точку Б. Ситуацією користуються й шахраї. На популярній платформі BlaBlaCar, просто зараз є дуже багато привабливих оголошень, деякі з яких можуть бути дуже небезпечними.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, пише УНІАН.

Так, пасажирка Соломія Горобюк розповіла журналістам, як стала жертвою шахрая  з BlaBlaCar.

Телефоном вона домовилася з водієм про ціну. Машина мала бути легковою, але дівчина опинилась у забитому людьми бусі. Після виїзду за межі міста усіх чекав неприємний сюрприз: водій зупинився і затребував від пасажирів розрахуватись, при тому за ціною, що втричі перевищувала попередньо вказану на сайті. Кому не подобається – може не їхати.

Такі схеми шахрайського заробітку після початку карантину почастішали. В цьому переконались і журналісти, які спробували замовити поїздку до Дніпра. На сайті було вказано, що їде легкова машина, ціна – 250 гривень. Однак в телефонній розмові з водієм з’ясовується зовсім інше – їде не легковик, а мікроавтобус, і не за 250, а за 500 гривень.

Наголошується, що такі схеми – це шахрайство. В поліції рекомендують одразу писати відповідну заяву. Журналісти рекомендують ретельно перевіряти історію водія на сайті, і перед виїздом остаточно з’ясувати в особистій розмові ціну та умови поїздки.