Поліція не пропускає автомобілі в урядовий квартал у Києві – на вулицю Грушевського, Липську і частково Інститутську. Про це повідомляє LB.ua.

На в’їздах стоять патрульні автомобілі, поліцейські запитують посвідчення працівників Кабміну, Верховної Ради, щоб проїхати. Інших не пропускають, посилаючись на акцію.

У коментарі LB.ua начальник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля повідомив, що рішення було прийнято Головним управлінням Національної поліції в Києві через акції перевізників.

Нагадаємо, напередодні на Європейській площі Києва почалася акція протесту автобусних перевізників з вимогами послабити карантин. Зокрема, протестувальники домагаються відновлення внутрішніх і міжнародних автобусних пасажирських перевезень.

Водночас біля парламенту, Кабміну або Офісу президента автобусів немає.

У відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в місті Києві LB.ua повідомили, що частково обмежили рух транспорту у зв’язку з масовими акціями, заявки на які надійшли в КМДА, і відзначили, що повідомляли про це громадськість 13 травня.

“Сьогодні (13 травня, – LB.ua) в центральній частині міста заплановано проведення кількох акцій, зокрема біля будівель органів державної влади. Тому, щоб не допустити порушень громадського порядку, правоохоронці посилили заходи безпеки.

Одночасно інформуємо, що у зв’язку з заходами можливе обмеження дорожнього руху окремими вулицями в центрі столиці. Тому правоохоронці закликають водіїв планувати маршрути руху з урахуванням цієї інформації. Також поліцейські просять організаторів і учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства та карантину і не порушувати громадський порядок”, – ідеться в повідомленні.

Скільки днів буде обмежено рух у центрі Києва, у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в місті Києві не знають.