Один з портів в Великобританії став паркуванням для десятків тисяч непроданих машин. Це сталося у зв’язку з тривалою епідемією COVID-19, яка обрубала попит на нові машини по всьому світу.

Британський таблоїд Daily Mail показав знімки морського порту Шернесс, який розташований в північній частині Великобританії. У зв’язку з епідемією коронавірусу і введених через неї обмежувальних заходів, він став повністю заставлений десятками тисяч транспортних засобів різних брендів.

За підрахунками суспільства виробників і продавців машин Сполученого Королівства, рівень продажів нових моделей в Великобританії досяг історичного мінімуму післявоєнного 1946 року. На даний момент в країні реалізували всього 871 транспортний засіб, що на 97% менше в порівнянні з тим же періодом 2019 року.

Морський порт – не перше нестандартне місце в Великобританії, яке було перероблено під стоянку. Таким чином, імпровізовану парковку організували на колишній військовій базі ВПС Великобританії в Оксфордширі. Загальна ціна автомобілів, які залишені на території бази, становить 35 мільйонів фунтів стерлінгів.