Третє покоління седана Dacia Logan, який в нас продається під маркою Renault, буде містити тримоторну помірно-гібридну силову установку E-Tech і відповідати стандарту «Євро-7», 14 травня повідомляє французьке видання L’Argus.

За прогнозами видання, нове покоління бюджетного седана позбудеться зчеплення і синхронізаторів. Автомобіль буде рушати на електротязі, однак збереже 1,6-літровий бензиновий мотор.

Очікується, що новий Logan буде побудований на архітектурі CMF-B, яка використовується в актуальному Renault Clio. Від хетчбека седан отримає 140-сильний гібрид, який складається з атмосферного двигуна, двох електромоторів і коробки передач без зчеплення.

Електродвигуни буде живити компактна батарея на 1,2 кВт год, запасу ходу якої вистачить на 1-2 кілометри без підключення ДВЗ. Основне призначення системи E-Tech – підвищення екологічності та економічності автомобіля.

Повідомляється, що очікувати новий Logan E-Tech варто не раніше 2023 року, до цього модель надійде в продаж з більш простими моторами, серед яких 1,0-літрова «турботрійка» TCe і 1,5-літровий турбодизель dCi.

Експерти вважають, що нове сімейство «Логана» остаточно втратить незграбних форм і утилітарного інтер’єру. У салоні з’явиться мультимедійна система з вертикальним тачскріном. Також повідомляється, що модель позбудеться версії MCV.