Деякі водії звикли паркувати автомобіль з вивернутими колесами. Для цього вони знаходять цілий ряд виправдань. Сьогодні ми розповімо, що буде, якщо паркувати автомобіль з вивернутими колесами і коли це робити виправдано.

Якщо запитати водіїв, навіщо вони залишають на парковці автомобіль з вивернутими колесами, то дехто з них скаже, що так його не евакуюють на штрафмайданчик. Чомусь вважається, що евакуатор може підняти автомобіль, який порушив правила паркування, тільки якщо його колеса стоять прямо. Але це не відповідає дійсності!

Насправді кран-маніпулятор прекрасно утримує машину при будь-якому положенні коліс. Тому якщо, викручуючи кермо, ви сподіваєтеся, що евакуатор не зможе забрати ваш автомобіль, то даремно. Найкраще дотримуватися правил паркування.

Існує думка, що на авто з гідропідсилювачем керма не слід викручувати кермо до упору при маневруванні або на парковці. Почасти це так. З-за цього в системі може збільшитися тиск масла, у результаті чого можуть почати текти трубки (або взагалі лопнути, якщо вони старі).

Однак, є невеликий нюанс. Якщо ви паркуєте автомобіль на крутому ухилі, то краще підстрахуватися і вивернути колеса до упору. Якщо система справна, витоку масла з гідропідсилювача керма очікувати не слід. До того ж, давайте згадаємо, що якщо двигун не працює, то не працює і насос гідропідсилювача.

На парковці з крутим ухилом в цьому випадку автомобіль не покотитися вниз, якщо раптом зірветься з стоянкового гальма.