Власників дорогих авто вже тягають по судахНеохочих платити податок на розкіш автомобілістів змушують це зробити через суд. Державна фіскальна служба України вже виграла кілька справ у власників автомобілів, що потрапили під спірний податок.

 

Нагадаємо, так званий «податок на розкіш» діє з квітня 2015 року. Відповідно до нього, всі власники автомобілів не старше п’яти років з об’ємом двигуна від 3000 «кубиків» повинні щорічно платити 25 000 грн., як власники «розкішного» майна. Поки вік автомобіля не перевалить за «п’ятірку».

 

Тобто ті, хто купує нове авто з об’ємом двигуна від 3 літрів, повинен за п’ять років заплатити 125 000 грн.

 

Перші суди

 

Отримавши повідомлення про необхідність заплатити 25 000 грн, деякі водії відмовилися це робити. І спробували оскаржити повідомлення у суді. Але програли.

 

Один з тих, хто відмовилися платити податок на розкіш – власник Bentley Continental GTC 2013 року випуску. Автомобіль безперечно розкішний. Однак його власник був упевнений, що не потрапляє під дію «розкішного» податку. У суді свою позицію він пояснював так: купив автомобіль до того, як закон набув чинності. А значить, що на його Bentley транспортний збір до 25 000 грн. не поширюється.

 

Але суддів цей аргумент не переконав. Справу було програно.

 

Таке ж рішення чекало і власника зовсім нерозкішного Nissan Murano. Незважаючи на те, що «ніссановський» паркетник знаходиться в середній ціновій категорії, у автомобіля 3,5-літровий двигун. Тому він теж потрапляє під «податок на розкіш».

 

document.write(«»);