Автомобільний податок: хто тепер повинен платити?Уряд уточнив які автомобілі підпадуть під новий транспортній податок, пише automotoclub.info.

Кабінет міністрів України затвердив розроблену Міністерством економічного розвитку і торгівлі методику визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, необхідну для сплати транспортного податку, а також усунув конкурентні переваги для авто, вироблених в Російській Федерації.

Згідно зі змінами до Податкового кодексу, прийнятого Верховною Радою у грудні 2015 року, власники автомобілів віком до п’яти років і середньоринковою вартістю понад 750 мінімальних зарплат сплачують транспортний податок у розмірі 25 тис. грн. Середньоринкову вартість автомобілів повинен визначати МЕРТ за затвердженою Кабміном методикою, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об’ємів циліндрів, типу коробки передач, пробігу.

Середньоринкова вартість автомобіля розраховується за методом аналогії цін ідентичних автомобілів за формулою, визначеною в Порядку визначення середньоринкової вартості автомобілів, затвердженою постановою Кабміну № 403 від 10 квітня 2013 року. Джерелом інформації для визначення ціни нового автомобіля є прайс-листи виробників (дилерів). Інформацію про ціни на нові автомобілі до 10 січня подає в МЕРТ держпідприємство Держзовнішінформ.

Кабмін також затвердив зміни в Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів з метою усунення додаткових преференцій для автомобілів походженням з країн СНД. Міністерство зазначає, що 87% авто, імпортованих з країн СНД, вироблені в РФ, тому такі зміни усунуть конкурентні переваги для російських автомобілів.

document.write(«»);