Компанія представила нове покоління моделі Toyota Venza. Новинка повністю змінилася, отримала сучасну платформу і стала значно безпечнішою. На відміну від попередника, який можна було назвати «високим» універсалом, Venza тепер виглядає як повноцінний кросовер.

Нова Toyota Venza побудована на архітектурі TNGA (GA-K), на якій вже створені моделі Camry, Avalon, RAV4, Highlander і Sienna. «Переїзд» моделі на іншу платформу дозволив зробити її значно легшою, міцнішою, безпечнішою і комфортнішою. Габаритні розміри нової Toyota Venza становлять 4 740 мм в довжину, 1 855 мм – ширину і 1 660 мм у висоту, колісна база сягає 2 690 мм.

Автомобіль повністю змінився зовні – зараз це повноцінний кросовер, а не крос-мінівен як попередник.

Інтер’єр автомобіля може похвалитися цифровий панеллю приладів, широкоформатним сенсорним дисплеєм мультимедійної системи, оригінальною центральною панеллю, а також розкішними матеріалами обробки, серед яких натуральна шкіра і дерево.

Нова Toyota Venza отримала гібридну силову установку e-Four на базі 2,5-літрового бензинового двигуна і електромотора на задній осі. Загальна віддача системи складає 222 к.с. В якості трансмісії використовується варіатор CVT. Привід може бути як переднім, так і повним.

Продаж нової Toyota Venza в США почнуться влітку нинішнього року. У Китаї модель почне продаватися під назвою Toyota Frontlander восени 2020 року, а вже після цього новинка з’явиться і в інших країнах.