Традиційно прем’єри Hyundai Tucson і Kia Sportage проходили з невеликим проміжком у часі, однак на цей раз Sportage випустять на рік пізніше. Як повідомляють джерела, затримка обумовлена ​​переглядом дизайнерської концепції кросовера.

За попередньою інформацією, вихід нової генерації Kia Sportage перенесений на середину 2021 року, в той час як Hyundai Tucson дебютує вже цього літа. Затримку пов’язують зі зміною в дизайні, але більш цікаве питання: чому так різко? Не виключено, що це сталося через раптовий відхід шеф-дизайнера Hyundai Motor Group Люка Донкервольке.

Нагадаємо, що Kia Sportage може вийти в двох версіях: зі стандартною і подовженою колісною базою. У Hyundai відмовилися від ідеї випуску “розтягнутої” модифікації Tucson, щоб не створювати конкуренції з Santa Fe. Однак плани і тієї й іншої компанії можуть бути переглянуті в залежності від актуальних вимог ринку.

Sportage – стратегічна модель для Kia, яка розходиться щорічно тиражем близько 500 тисяч примірників, і помилятися у випадку з цим кросовером рівноцінно самогубству.