Суть справи: поліцейський склав протокол про адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП відносно водія. У протоколі зазначено, що водій керував автомобілем з ознаками наркотичного сп’яніння, а від проходження огляду у лікаря-нарколога міської лікарні відмовився у присутності двох свідків.

Водій надав суду заперечення, в якому зазначив, що був зупинений співробітниками патрульної поліції безпідставно, а на питання щодо проходження огляду відповідав, що не відмовляється та вимагав дотримання процедури проходження такого огляду.

Чугуївський міський суд у цій справі № 355/660/19 ухвалив постанову, якою адміністративну справу відносно водія закрив у зв’язку з відсутністю в діях складу адміністративного правопорушення.

Крім цього, суд стягнув з патрульної поліції на користь водія моральну шкоду у розмірі 30 тис. грн і витрати на правничу допомогу у розмірі 20 тис. грн.

Суд вказав, зокрема, що протокол про адміністративне правопорушення не містить опису дій водія щодо ухилення від огляду. Із повною аргументацією суду ознайомтесь тут.