Хто б міг подумати, що з простого Запорожця можна зробити машину для гонок. В одному з київських гаражів був знайдений рідкісний екземпляр авто, яке після нескладного ремонту можна випускати на трасу. Для того, щоб так переробити машину потрібен був дійсно відмінний майстер.

Про це пише “Auto24“.

Незвичайний екземпляр був виявлений в старому гаражі в місті Києві. Тамтешні умільці так перекроїли модель Запорожця, що він став схожий на спортивний автомобіль.

Все це показує наскільки захоплені люди можуть втілити свої фантазії навіть в такому матеріалі, як звичайний Запорожець. Взявши просту модель за основу, вони зробили гоночний варіант, який зміг би брати участь навіть в перегонах в Ле-Мані.

Невеликий 4-хвилинний ролик був розміщений на одному з каналів в You Tube. Як стало відомо з цього відео за основу був узятий ЗАЗ-968.

Гоночний варіант зроблений за всіма канонами і здалеку нічим не відрізняється від справжніх спорткарів. Запорожець отримав нові двері і склопластиковий кузов.

Також майстрам довелося зробити каркас безпеки і змінити конфігурацію крісел. Вони стали ковшоподібними.

Переробка на цьому не закінчилася. Запорожець отримав новий мотор з 2 німецькими карбюраторами вертикальної подачі Weber. На момент переробки таке обладнання виглядало більш, ніж гідно. Дискові гальма були встановлені на всіх колесах цієї незвичної моделі.