Насамперед, не потрібно вестися на різні додаткові опції у вигляді навігатора, мультимедійної системи, акустики або інших пристроїв. Як правило, в старих автомобілях електроніка, не пов’язана з мотором, ремонтується в останню чергу. Через це навіть перед продажем власник не поспішає їхати в сервіс і доводити техніку до прийнятного стану. Це стосується навігаторів, склопідйомників, центрального замка, сигналізації і багато чого іншого.

При покупці на вторинному ринку варто звернути увагу на наявність фаркопа. Він встановлюється тільки за дозвільними документами. В іншому випадку інспектор, що зупинив водія купленого вживаного автомобіля, просто оштрафує його і змусить зняти деталь.

Не варто купувати машини на низькопрофільних шинах, так як перед продажем їх, швидше за все, не змінювали. В автомобілі з великим пробігом є висока ймовірність того, що люк почав текти через зношування гумок. При покупці такої машини краще поцікавитися у її колишнього власника з приводу стану панорамного скла і його кріплень.

Ще однією підступною опцією в старих автомобілях є роботизована КПП. Як правило, вона перестає справно функціонувати після 50 тисяч кілометрів пробігу.