Для дієвого габаритно-вагового контролю буде встановлено 25 комплексів Weigh-in-Motion та оновлено 50 пересувних пристроїв для зважування.

Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає сайт відомства.

Уряд підтримав внесення змін до Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року. Завдяки її реалізації буде влаштовано 25 сучасних комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (Зважування у русі) та оновлено 50 пересувних пристроїв для зважування. Такі зміни дозволять ефективно контролювати габаритно-вагові параметри транспорту та мінімізувати руйнування доріг внаслідок порушення правил проїзду.

«Внаслідок порушення правил проїзду великогабаритного та великовагового транспорту руйнуються автошляхи, збільшуються витрати держави на їх ремонт та кількість ДТП на цих дорогах. На сьогодні з 78 пересувних комплексів, закуплених у 2017 році, 50 потребують заміни пристроїв для зважування (підкладних вагів). Радий, що сьогодні Уряд підтримав зміни до Державної програми підвищення безпеки дорожнього руху. Тепер для дієвого габаритно-вагового контролю буде оновлено 50 підкладних вагів та встановлено 25 комплексів зважування у русі», – зазначив міністр.

Відповідно до змін, видатки на влаштування сучасних комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion збільшено на 380,7 млн грн, а придбання 50 підкладних вагів збільшено на 15 млн грн.