Китайський автобренд BYD зробить свій флагманський седан Han першою серійної моделлю з 5G-мережею. Новинка використовуватиме технології Huawei, на яких буде «зав’язана» робота мультимедійного комплексу і автопілота.

Виробник поки не повідомляє точну інформацію про інноваційний автомобілі, але деякі відомості все ж є. Так, BYD Han буде використовувати систему Huawei HiCar, яка буде «центром тяжіння» мультимедійних можливостей, електронних асистентів DiPilot і самонавчального автопілота. Через неї ж працюватимуть дистанційний запуск двигуна і відкривання автомобіля зі смартфона.

Саму ж модель BYD Han запропонують в двох модифікаціях: повністю електрична (EV) і гібридна (PHEV) з можливістю підзарядки від зовнішньої мережі.

Повністю електрична версія може мати як один мотор (222 к.с., передній привід), так і два агрегати (272 к.с., повний привід). Перша прискорюється з місця до «сотні» всього за 7,9 секунди, друга – за 3,9 секунди. Кожна версій живиться батареями ємністю 65 кВт * год і 76,8 кВт * год і має запас ходу до 500 км.

Гібридна силова установка BYD Han PHEV складається з 2,0-літрового турбодвигуна потужністю 189 к.с. і двох електродвигунів. Загальна потужність установки сягає 476 к.с. З місця до 100 км/год BYD Han PHEV прискорюється за 3,9 секунди.