Китайський автоконцерн BAIC модернізував класичний рамний позашляховик BJ212. За ідеологією і габаритними показниками BJ212 – аналог радянського УАЗ-469. Тобто це багатозадачний автомобіль подвійного призначення – для армії і народного господарства. BJ212 випускається з 1965 року, за 55 років він пережив кілька великих модернізацій.

Чергове оновлення принесло позашляховику збільшену колісну базу і новий жорсткий металевий дах. Відстань між осями зросла відразу на 160 мм, з 2300 до 2460 мм. Завдяки цьому помітно збільшився простір в задньому ряду.

Істотно змінився інтер’єр. Утилітарний позашляховик отримав кермо з сучасним дизайном (хоча на ньому так і не з’явилися кнопки управління медіасистеми і бортовим комп’ютером) і оновлений щиток приладів з ЖК-дисплеєм. На нього можна вивести різну інформацію, в тому числі тиск в шинах.

В останні роки на BJ212 встановлюється 1,5-літровий бензиновий турбомотор 4A91T. Його потужність становить 136 к.с., крутний момент – 200 Нм. ДВЗ агрегатується з 5-ступінчастою «механікою». Повний привід тут типу part-time – з жорстко підключаємим передком і знижуючим рядом.

Ціни на оновлений позашляховик не уточнюються.