Найкращий спосіб уникнути відповідальності – не порушувати

Після початку роботи автофіксації порушень ПДР в Україні водії почали вдаватися до різних заходів, щоб система не розпізнала державний номер.

Про це заявив перший заступник голови департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в Facebook.

«Винахідливість деяких водіїв не перестає дивувати. Як тільки заробили камери автоматичної фіксації, як посипалися питання: а що, якщо закрити ДНЗ, замалювати символи, чи розпізнає його система, чи вдасться таким порушникам уникнути покарання?

Розповідаю: якщо навіть якимось чином ховається ДНЗ на авто, повністю або один чи кілька символів, і навіть якщо камера автоматичної фіксації не зможе розпізнати знак і зафіксувати це порушення, то відповідальність все одно настане», – написав поліцейський.

За його словами, патрулі на дорогах завжди зможуть зупинити водіїв за подібні порушення. Наприклад, за експлуатацію авто без номерного знаку або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, в тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію.

Можуть зупинити і якщо номер забруднений, і це не дозволяє чітко визначити символи номерного знаку з відстані 20 метрів.

За це передбачено штраф у розмірі 170 грн. За повторне порушення – штраф 255 грн або громадські роботи та оплатне вилучення транспортного засобу чи без такого.

«Ось вам приклади такого порушення. Різні способи йдуть в хід: хтось малює,