Кросовери зараз користуються великою популярністю у автомобілістів. І це цілком зрозуміло, адже у автомобілів такого типу безліч переваг. Вони дозволяють комфортно пересуватися по міських дорогах, але при цьому також їх можна використовувати для поїздок за місто.

Тому фахівці німецького видання Auto Bild склали рейтинг найнадійніших кросоверів, які без проблем проїжджають 100 тис. км.

Очолив цей рейтинг іспанська Seat Ateca 1.4 Eco TSI Style. Як відзначають експерти, цей кросовер після 100 тис. км пробігу виглядав майже як новий. Але його мінусом деякі власники називають не дуже зручне водійське сидіння. Варто відзначити, що при тестуванні Seat Ateca 1.4 Eco TSI Style відкатав 150 тис. км, і тільки після цього у нього виявили одну незначну проблему.

Німецький Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion посів друге місце, хоча раніше він очолював рейтинг.

Третє місце дісталося Kia Sportage 2.0 CRDi AWD Spirit. Поломок після 100 тис. км експлуатації у кросовера не з’явилося. Тому експерти оцінили високо його надійність і відповідність європейським стандартам.

На четверте місце автори рейтингу поставили Volvo XC60 D4. Ця шведська модель практично нічим не поступається корейському кросоверу, який вийшов на третю позицію. У Volvo XC60 після 100 тис. пробігу теж не було ніяких серйозних поломок. Але ось дрібні недоліки проявилися. Зокрема, після 70 тис. км пробігу почалися проблеми з портом USB на центральній консолі.

П’яте місце зайняв BMW X1 xDrive 20i. Цей кросовер від баварської компанії відкатав 100 тис. км без серйозних поломок. Проблеми виникли лише в навігаційній системі.