На ринку представлена ​​велика кількість різних автомобілів, оснащених як механічною, так і автоматизованою коробкою передач.

Крім того, є моделі, оснащені варіатором. Ось тільки більшість водіїв намагаються не купувати такі автомобілі. Є кілька причин, за якими водії віддають перевагу іншим моделям транспортних засобів.

Однією з найголовніших стає мляве прискорення. Більшість водіїв запевняють, що машини з варіатором погано набирають швидкість. Крім того, потрібно враховувати, що така трансмісія повинна експлуатуватися вкрай ніжно. Неакуратне керування автомобілем може привести до маси серйозних проблем і поломок.

Також в переліку негативних моментів, які відштовхують покупців від придбання автомобілів з варіатором, вказані: часте технічне обслуговування, висока вартість ремонту і відсутність можливості буксирувати автомобіль.

Звичайно, можна акуратно експлуатувати машину з варіатором, і тоді проблем у водіїв буде менше, але часом ситуації бувають різними, тому водії намагаються перестрахуватися заздалегідь, не вибираючи такі машини.