Купівля «вживаного» автомобіля у приватного продавця – справа ризикова і вимагає від майбутнього власника підвищеної уваги і обачності. Експерти назвали чотири головні помилки, про які згодом шкодують багато покупціd.

Щоб не купити «кота в мішку», необхідно ретельно перевіряти як технічний стан самого автомобіля, так і чистоту його документів. Експерт розповів про чотири основні помилки, які найчастіше допускають покупці на вторинному ринку. Наприклад, багато автовласників не перевірили ретельно документи самого продавця. Нерідко тільки після відмови в реєстрації з’ясовується, що продавець і реальний власник автомобіля – це дві різні людини.

Частина покупців нехтують ретельною перевіркою історії автомобіля і вірять продавцеві на слово. А пізніше, коли з’ясовується, що машина знаходиться в заставі або викрадена, гірко в цьому розкаюються. Довіряти не можна ні приватним продавцям, ні «перекупам», ні менеджерам автосалонів. Краще скористатися незалежним сервісом перевірки історії автомобіля.

Ще одна поширена помилка – огляд автомобіля ввечері або в погану погоду. В умовах нестачі світла можна прогледіти зварні шви після відновного ремонту, сліди корозії та інші дефекти. Нарешті, не варто відмовлятися від тест-драйву і особисто випробувати автомобіль у справі. Пробна поїздка дозволить повною мірою оцінити стан і ходові якості машини.