Більшість водіїв ніколи не звертали уваги якого саме кольору покажчики поворотів їхнього авто. Проте саме за «не правильний» колір покажчиків поворотів можна отримати штраф.

Як повідомляє Дорожній Адвокат, пунктом 6.1.5 ДСТУ 3649:2010 передбачено чіткі вимоги до кольору покажчиків поворотів, а саме і передні і задні повинні бути жовтими. Ця вимога введена в дію з 2017 року.

Відповідно до п.п.9.1.а ПДР покажчики поворотів є попереджувальними сигналами. При цьому, згідно з частиною 2 ст.122 КУПАП за використання попереджувальних сигналів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів передбачено штраф 425 грн.

Отже, використання червоних покажчиків поворотів чи їх встановлення на авто є підставою для зупинки автомобіля поліцією та накладення штрафу.

Автомобілів з червоними «поворотниками» в Україні є значна кількість. Зокрема це автомобілі, вироблені для ринку США, які потім ввезені в Україну. На цих авто встановлювались покажчиками поворотів саме червоного кольору відповідно до стандартів США.

Тому, зверніть увагу на колір покажчиків поворотів Вашого автомобіля. Якщо вони червоного кольору, то Вам потрібно або замінити їх на жовті, або бути готовими до штрафів поліції.