Український блогер Digestua виявив мопед «Карпати-2» 1992 року, який ідеально зберігся: знахідка простояла 28 років в сухому опалювальному приміщенні, а тому перебуває в стані «як з магазину». Мотор жодного разу не заводили, а в паливний бак не заливати бензин.

За словами блогера, саме в такому вигляді «Карпати-2» надходив в магазини «Спорттовари» – зі знятим кермом, без надсвічника, з пластиковою заглушкою в двигуні замість свічки запалювання і з комплектом інструментів під сидінням, а вже потім проходив передпродажну підготовку. У знайденого екземпляра цікава історія: в 1992 році він був куплений для збереження заощаджень, так як саме в цей період в країнах колишнього СРСР почався перехід на ринкову економіку, і люди кинулися скуповувати все підряд, щоб зберегти рублі, які стрімко знецінювалися.

Цей мопед був придбаний в поспіху – покупець навіть не став чекати, коли товар приведуть в належний вигляд, а забрав його в тому вигляді, в якому він надійшов на склад магазину. Передбачалося, що потім мопед продадуть з рук вже за новою ціною, однак цього так і не відбулося: він 28 років простояв без руху в первозданному вигляді. Двигун V-50M, який видає 1,8 кінських сил і 30 Нм крутного моменту, так жодного разу і не заводили.