У парламенті зареєстрували три законопроекти, що стосуються упорядкування структури акцизного податку та ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт ВРУ.

Так, законопроектом №3704 передбачається звільнення з 1 січня 2021 року від сплати податку на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту транспортних засобів особистого користування – автобуси, легкові, вантажні авто загальною масою до 3,5 тон та причепів до них. Ввозити без податку дозволяється не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни, нагородженими державними нагородами України.

У свою чергу законопроектом №3705 передбачається виключити акцизний податок з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України транспортних засобів з джерел формування спеціального фонду Державного бюджету України у частині доходів.

Також зареєстровано законопроект №3706, яким передбачається тимчасово не застосовувати штрафні санкцій за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту на території України на строк 180 календарних днів з дня набрання чинності законом України “Про внесення змін до податкового кодексу України щодо упорядкування структури акцизного податку”.