Авторитетне видання Consumer Reports вивчило кількість випадків, коли у автомобілів з пробігом прогорають прокладки головки блоку циліндрів, і склало список моделей, у яких дана дорога несправність зустрічається найчастіше.

У зазначений антирейтинг потрапили відразу чотири моделі японської компанії Subaru: модель Impreza 2006-2008 року випуску, легковий пікап Baja, а також автомобілі Outback і Forester 2001-2009 модельного року. У цих машин прогорання прокладки головки блоку циліндрів найчастіше трапляється на пробігах від 145 тис. до 262 тис. км. У всіх зазначених моделей опозитні мотори, а тому доведеться міняти відразу дві прокладки.

У групі ризику, на думку видання, знаходиться і преміальний автомобіль BMW 3-Series 2006-2007 модельного року. Дана несправність у нього найчастіше трапляється під час пробігу від 145 тис. до 222 тис. км. А у випадку з кросовером BMW X5 пробита прокладка головки блоку циліндрів може нагадати про себе ще й раніше – при пробігу від 95 тис. до 108 тис. км.

Серед автомобілів, у яких дана проблема зустрічається також нерідко були названі Chevrolet Cruze, Mazda MX-5, Mini Cooper/Clubman 2008-2010 модельних років і Infiniti M. Варто сказати, що прогар прокладки головки блоку циліндрів найчастіше трапляється через перегрів силового агрегату. Крім того, ця несправність може бути обумовлена некоректним тюнінгом або зусиллям затяжки болтів головки циліндрів, яке не відповідає нормативам.