Експерти назвали основні міфи про автомобільні кондиціонери.

Перш за все, експерти нагадують, що кондиціонер потрібен не тільки в літню спеку. Основною функцією кондиціонера є охолодження салону, проте він також допоможе осушити повітря і запобігти запотіванню скла. Рекомендується включати його хоча б один раз на місяць навіть взимку, оскільки це дозволить маслу, циркулюючому в системі разом з холодоагентом потрапляти на сальники і ущільнювачі запобігаючи їх висиханню.

Ще одним поширеним міфом є ​​те, що кондиціонер завжди збільшує витрату палива. Навантаження на двигун дійсно зростає і витрата збільшується, проте нюанс полягає в іншому. Водій, який вимикає кондиціонер і відкриває вікна в гонитві за економією пального може не знати про те, що це збільшує витрату до 20%, а якщо їхати з включеним кондиціонером і закритими вікнами, то цей показник буде близько 10%.

Деякі водії впевнені, що під час роботи кондиціонера витрачається фреон. Однак система кондиціонування завжди герметична, а фреон не є витратним матеріалом або паливом. Якщо система не пошкоджена і герметична, то втрат фреону бути не повинно.

Деякі автолюбителі не знають, що дозаправка є лише малою частиною процедур з обслуговування кондиціонера. Не варто забувати про очищення конденсатора і антисептичної обробки випарника, яка знищує хвороботворні бактерії.

Не менш поширеною помилкою є те, що не можна глушити двигун під час роботи кондиціонера. Фахівці з’ясували, що включати і відключати кондиціонер можна в будь-який час, хоч разом з двигуном, хоч окремо. Корисно відключати компресор кондиціонера перед тим, як глушити мотор, щоб дозволити йому просохнути, залишивши при цьому включеним вентилятор. Дані маніпуляції знижують вологість і усувають неприємний запах в салоні.