Проїзд вантажівок до Києва в спеку офіційно заборонений, але незважаючи на це, вантажні авто спокійно їздять столицею.

Як повідомляє ГолосUA, кияни масово помічають «нелегальні» фури, які в спеку псують асфальт. Питання виникає один: куди дивиться місцева влада?

Ситуацію прокоментував експерт громадської кампанії «Європатруль» В’ячеслав Коновалов.

«Обхідних шляхів для руху вантажного транспорту в Києві не існує, тому що Кільцеву дорогу будують з 2003-го року, і де вона? Київська влада випустили циркуляр, мовляв, якщо температура складе більше 28 градусів тепла, вантажівки зупинятимуть на під’їзді до Києва і для них буде визначено понад сто майданчиків для відстою», – розповів експерт.

Але на ці майданчики перетворили або в заправки, або в готелі, де фуру неможливо поставити і її ніхто не пустить, відповідно фури стоять на узбіччі в два ряди і заїхати до Києва неможливо.

«Навіть зараз на дачі під Києвом дуже важко проїхати і виїхати через затори – там стоять зупинені фури, яких до Києва не пускають, якщо температура становить понад 28 градусів. Зараз поліція оголосила план контролю ваги фур, але проблема полягає в тому, що «Укртрансбезпека» не справляється зі своїми обов’язками. У них немає персоналу, і вони не справляються з функціями вагового контролю. Крім того, деякі водії купують склянку кави за 500 гривень, ставлять її на панель і безперешкодно в’їжджають до Києва, а поліція на таких закриває очі», – підсумував Коновалов.

Нагадаємо, за добу водіїв перевантажених фур оштрафували майже на 2 млн гривень.