Після запуску роботи системи автофіксації порушень правил дорожнього руху, загальна кількість порушень в Україні зменшилась учетверо.

Як повідомляє MMR, завдяки “листам щастя”, бюджет країни поповнився аж на 32 мільйони гривень. Вже з першого липня в Україні посили покарання за перевищення швидкості.

Замість 500 гривень за 50 км до дозволених, правоохоронці стягуватимуть більше ніж 3 тисячі гривень. Зокрема, система фіксуватиме порушення ПДР під час їзди на перехресті на червоне світло чи на смузі громадського транспорту.

Ба більше, п’яних водіїв очікуватимуть відповідні штрафи:

  • Стягнення у розмірі від 17 тисяч до 34 тисяч гривень та позбавлення прав строком до 3 років;
  • При повторному правопорушенні — стягнення у розмірі до 51 тисячі гривень та позбавлення прав строком від 2 до 3 років;
  • У випадку, якщо п’яний водій спричинив ДТП чи особливо тяжкий злочин — позбавлення волі строком більше ніж 10 років чи довічно та штраф у розмірі більше ніж 25 тисяч мінімумів, тобто 425 тисяч гривень;

Ба більше, крадіжки, зберігання наркотичних засобів, шахрайство чи нанесення легких тілесних ушкоджень каратиметься штрафом у розмірі декілька десятків тисяч гривень. Втім, парламент також розглядає можливість посилення відповідальності за порушення карантину. Наприклад, відсутність маски у громадському транспорті чи в магазині каратиметься штрафом у розмірі до 200 гривень, а власник магазину чи перевізник повинен буде заплатити до 5000 гривень.