Популярність та правильність певної моделі автомобіля завжди підкреслюється її продажами. Тому варто знати топ-10 найкращих автомобілів, за яких покупці проголосували своїми гаманцями.

Пандемія коронавіруса сильно «підкосила» цьогорічні продажі автомобілів, але видання Auto Express вирішило використати статистику минулого року, аби створити рейтинг найбільш продаваних автомобілів у світі.

Не дивно, що компанії Toyota та Honda надзвичайно добре почуваються на світовій арені: саме їхні сім моделей увійшли до топ-10 найпопулярніших автомобілів на планеті. Це ще раз підтверджує, що покупець обирає модель за репутацією марки та надійністю.

Проте до рейтингу топ-10 потрапив й всесвітньо відомий пікап Ford F-150 та менші позашляховики інших марок. Отже наводимо перелік 10 найкращих автомобілів.

  1. Седан Toyota Corolla

Toyota Corolla 2020 року

Незважаючи на надзвичайний ріст популярності позашляховиків, седан Corolla займає перше місце в цьому переліку з понад ніж 1,2 мільйона одиниць проданих у всьому світі протягом 2019 року. Автомобіль вже кілька років панує на північноамериканському ринку – і користується успіхом продажів в Європі (47 000 екземлярів за минулий рік).

  1. Toyota RAV4

Toyota RAV4

Toyota також посіла й друге місце, цього разу з позашляховиком RAV4. Майже мільйон примірників було продано у всьому світі за останній рік, що на 19 відсотків більше порівняно з 2018 роком. Наша редакція теж тестувала цей кросовер й не здивована гарними продажами машини в Україні.

  1. Honda CR-V

Honda CR-V Hybrid 2020 року

Honda CR-V наступає на п’яти RAV4 з показниками продажів у світі – 831 000 одиниць. За останній рік продажі також зросли на 14 відсотків й це відбулось завдяки високій якості побудови позашляховика, практичному салону та гарному рівню стандартного обладнання. Наприкінці минулого року вийшла й гібридна версія CR-V, яка допоможе й бензиновим, що традиційно гарно продаються в Америці та Близькому Сході.

  1. Ford F-150

Ford F-150 2021 року
Ford F-150

Пікап Ford F-150 залишається найпопулярнішим автомобілем Америки останні 39 років – головним чином тому, що не дає конкурентам змоги відповідати. Це великий, практичний, комфортний і жахливо дешевий, що робить його доступним для майже всіх американських споживачів.

  1. Nissan Sentra
Nissan Sentra 2020 року
Nissan Sentra 2020 року

Sentra – це один автомобіль, який подолав зростаючу популярність позашляховиків та зміг закріпитися на п’ятій позиції із загальним обсягом продажів у 722 000 одиниць. Це модель для американського ринку, яка виступає прямим конкурентом найбільш продаваному седану Toyota Corolla – і побудована на тих же стовпах практичності, надійності та доступності, зі стартовою ціною лише 19 310 доларів.

  1. Toyota Camry

Toyota Camry 2020 року (повний привід)

Camry завоює світовий ринок автомобілів із моменту появи у 1982 році. Минулого року Toyota продала 708 000 одиниць у всьому світі. Автомобіль гарно оснащений, комфортний й, завдяки своєму гібридному силовому агрегату, досить економічний.

  1. Nissan X-Trail / Rogue

Nissan Rogue 2021 року
Nissan Rogue 2021 року

Nissan X-Trail (або Rogue у США) є по суті більшою версією Qashqai, яка призначена для конкуренції з великими американськими позашляховиками, такими як Chevrolet Equinox. Минулого року було продано близько 674 000 прикладів, хоча це досить велике падіння продажів (на 10 відсотків) упродовж року, що, ймовірно, пов’язано з тим, що X-Trail буде замінено на абсолютно нову модель наступного року.

  1. Седан Honda Civic

Honda Civic

Седан Honda Civic є ще одним гравцем у суперництві Sentra / Corolla й також розроблений спеціально для ринку США, адже не знайшов популярності навіть в Японії. Седан у значній мірі схожий з хетбеком Civic, що постачається в ЄС, хоча й з більшим багажником і більшим 2,0-літровим чотирициліндровим бензиновим двигуном на 156 к.с. Близько 666 000 прикладів знайшли собі домівки у 2019 році, а це призвело до щорічного приросту продажів моделі на два відсотки.

  1. Honda HR-V

Honda HR-V 2019 року

Ще одна Honda – і ще одне знайоме обличчя. HR-V продається в Північній Америці, Австралії, Бразилії та на декількох азіатських ринках з майже однаковою специфікацією. В Україні кросовер продається із 1,5-літровим агрегатом (із турбонаддувом та без) й наша редакція теж встигла його протестувати. Всього ж у світі було продано 626 000 примірників.

  1. Honda Accord

Honda Accord Touring 20118 року
Honda Accord 2018 року

Honda Accord у 2019 році знайшла 587 000 нових власників. Популярність моделі також зросла – за останній рік продажі седану зросли на 15 відсотків, й такий ріст продажів другий на світовому ринку автомобілів після RAV4.