Законопроєкт про посилення покарання для п’яних водіїв, який Рада ухвалила у першому читанні, є недосконалим, і щодо документа є чимало питань.

Так вважає адвокат, активіст організації «Дорожній Контроль» Віктор Смалій, передає Магнолія-ТВ.

За словами експерта, нові норми призведуть до розширення повноважень правоохоронців, що само по собі створить підґрунтя для нової хвилі корупції.

«Якщо правоохоронець захоче перевірити на стан сп’яніння. То він це зробить без 2-ух свідків. Тому законопроект, який згодом стане законом, призведе до того, що збільшить ся сума хабарів, які водії будуть давати на місці. Наша правоохоронна система побудована таким чином, щоб просто заробляти гроші. Це не державний підхід», – каже Смалій.

Нагадаємо, 13 липня Верховною Радою ухвалено у першому читанні законопроект №2695, яким доповнено ст.35 Закону «Про національну поліцію» додатковою підставою для зупинки: «Поліцейський може зупиняти транспортні засоби у разі якщо така зупинка здійснюється під час проведення профілактичних заходів з метою проведення огляду водіїв з використанням спеціальних технічних засобів для перевірки на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…». Документ підтримали 282 депутати.