На це є 2 вагомі причини.

Незвичайні ситуації вимагають особливих заходів реагування. Маска під час пандемії коронавірусу стала нашим повсякденним атрибутом і тепер «у всіх на устах». Тому багато зберігають (принаймні одну) під рукою в автомобілі. Однак експерти компанії Dekra попереджають: вішати її на дзеркало заднього огляду небезпечно.

«На наш погляд, навіть відносно невеликі підвіски на дзеркалі, такі як прикраси, ароматичні ялинки доволі небезпечні. Ще більше це відноситься до маски для обличчя з її відносно великою площею», – каже Пітер Рюккер, керівник відділу дослідження аварій компанії Dekra.

Проблема навіть не в тому, що зайві предмети обмежують оглядовість водія, особливо при повороті направо. Навіть мініатюрні штучки, бовтаються на дзеркалі, відволікають увагу більше, ніж ми думаємо. Водій звикає, що на краю його поля зору завжди щось рухається. Наслідком цього є те, що він зауважує рух поза транспортним засобом, наприклад, велосипедистів або пішоходів на правій стороні дороги, набагато пізніше. І деколи це призводить до серйозних аварій, яких можна було уникнути, говорить експерт.

Він нагадує, що маска призначена для захисту людей, якщо ж водій причепив її на дзеркало заднього виду, то робить все навпаки: наражає на небезпеку інших учасників руху.

Рекомендація проста – кладіть маску в один з відсіків для зберігання, найпростіше – в бардачок.