Коли мова заходить про придбання бюджетних авто, потенційних покупців перш за все цікавить ціна, а ось про вартість обслуговування ніхто і не замислюється. Тому буває так, що доступний на перший погляд автомобіль виявляється справжнім пилососом для викачування з водія його «кровних». Далі в матеріалі – популярні на ринку моделі, до вибору яких варто поставитися з обережністю.

  1. Toyota Avensis

Даний автомобіль цінується серед наших співвітчизників за свою надійність. Вона дійсно знаходиться на досить високому рівні. Однак, за все доводиться платити. Так, ремонт автомобіля на фірмовій станції влетить в серйозну копієчку. В деяких випадках роботи обійдуться в кілька разів дорожче, ніж у інших бюджетних авто та й запчастини недешеві.

  1. Hyundai Sonata

У перелік дорогих «бюджетників» потрапляє і популярна серед жителів республік колишнього СРСР Sonata. В цілому машина отримує від своїх власників позитивні відгуки. Однак, є і ложка дьогтю в бочці меду. У машини відверто низька якість заводського лакофарбового покриття (ЛФП), недостатньо міцні двері, слабка фіксація трансмісії, загальна якість збірки також залишає бажати кращого. В кінцевому підсумку, комплекс перерахованих проблем виливається в дорогий ремонт вже після перших 5 років експлуатації авто.

  1. Volkswagen Passat

Ще один улюбленець вітчизняних водіїв, який насправді досить дорогий у використанні. Особливо, коли мова заходить про вікові моделі. Висока надійність і нестаріючий стиль Passat затьмарюється проблемами з підігрівом скла, а також слабким ЛФП і проблемним кузовом. Важливо розуміти, що дане творіння Volkswagen підходить лише виключно акуратним автомобілістам.

  1. Mitsubishi Lancer

Модель, яка заслуговує на увагу до себе в повній мірі. Брати Mitsubishi Lancer можна як на первинному, так і на вторинному ринку. Однак, ремонт цієї машини є не найдешевшою «розвагою». Тим більше, що перші серйозні проблемі з електронікою з’являються вже на 100 тисячах км пробігу, а з силовим агрегатом – на 150 тисячах км.