Кращі моделі китайських автомобілів, які дебютували за останні кілька років

Незначний період китайські автомобілі були дуже популярні в Україні. Українці закривали очі на погану якість комплектуючих та матеріалів через низьку ціну. Однак з тих пір багато чого змінилося. По-перше, моделі з Піднебесної помітно подорожчали. А ось чи зросла надійність – для багатьох питання відкрите.

По-друге, багато китайських марок в останні роки покинули український ринок. З України фактично пішла Geely. Компанія не привозить до нас нові моделі. Закрили свої представництва в нашій країні Lifan, BYD і Zotye.

Загалом, стосунки українців з «китайцями» не склалися. Але це не привід, щоб забути про китайську автомобільну промисловість, яка розвивається семимильними кроками. Компанії покращують культуру виробництва, наймають європейських інженерів і дизайнерів, переймають досвід світових виробників.

Як результат, китайські автомобілі навіть почали потрапляти в рейтинги надійності. Так, наприклад, міжнародне агентство J.D. Power опублікувало рейтинг найнадійніших авто, що випускаються в Китаї. До нього потрапили не тільки моделі міжнародних марок, але і машини родом з Піднебесної.

MMR теж підготував свій топ-10 кращих китайських автомобілів, які побачили світ в останні кілька років. До добірки потрапили тільки ті моделі, які дісталися серійного виробництва. Концептуальні новинки до уваги не приймалися.

Geely Icon

ТОП-10 найкращих автомобілів з Китаю у 2020 році

Icon розроблявся спільно зі шведською Volvo, яка належить Geely. Розробкою кросовера займалися в трьох країнах: екстер’єр проектувався в Іспанії, дизайн інтер’єру – в США, а фінальні роботи проводили вже в Китаї.

Стилю хай-тек, якого намагалися дотримуватися дизайнери, відповідають приховані висувні дверні ручки і дзеркала заднього виду з вбудованими поворотниками. В інтер’єрі також простежується дотримання мінімалізму, завдяки чому вдалося візуально розширити внутрішній простір.

Lynk & Co 05

ТОП-10 найкращих автомобілів з Китаю у 2020 році

Наприкінці 2019 року китайська Lynk & Co представила позашляховик під назвою «05». Кросовер спроектований на платформі, що розроблена спільно з Volvo.

Віртуальні прилади відображаються на 12,3-дюймовому екрані. Мультимедійний комплекс обладнаний 12,7-дюймовим тачскріном. Крім того, у кросовера є проекційний дисплей і бездротова зарядка для смартфонів.

У переліку додаткового устаткування є панорамний дах з люком, оздоблення салону шкірою і замшею, електричне регулювання передніх крісел, адаптивний круїз-контроль.

Haval F7x

ТОП-10 найкращих автомобілів з Китаю у 2020 році

F7x – купеподібний кросовер від китайської марки Haval, яка належить Great Wall.

Салон F7x має багате оснащення: крос-купе отримало віртуальну панель приладів, а також шайбу управління їздовими режимами і сучасну медійну систему на центральному тунелі.

Під капотом – на вибір один з бензинових турбомоторов Great Wall: 1,5 або 2 літри потужністю 150 і 190 кінських сил відповідно. Силові агрегати поєднуються тільки з 7-ступінчастим «роботом». Привід – передній або повний.

Wey VV7 GT

ТОП-10 найкращих автомобілів з Китаю у 2020 році

У серпні 2019 року китайська Wey показала купеподібну версію кросовера VV7 зі «спортивним» позначенням GT. Автомобіль схожий за габаритами з BMW X4.

Топова версія VV7 GT комплектується адаптивними лазерними фарами дальнього світла, камерами кругового огляду, круїз-контролем, асистентом контролю сліпих зон, панорамним дахом, шкіряним салоном і комплексом систем активної безпеки.

Під капотом – 227-сильний 2-літровий турбомотор. Коробка передач – роботизована, 7-ступінчаста з двома зчепленнями. Привід – на передні колеса. Крім того, авто має функцію імітації звуку двигуна через колонки аудіосистеми.

Chery Tiggo 7

ТОП-10 найкращих автомобілів з Китаю у 2020 році

В кінці 2019 року Chery представила Tiggo 7 другого покоління. На передній панелі кросовера – три дисплея:

  • цифрова «приборка» на 12,3 дюйма;
  • 10,5-дюймовий екран медіасистеми;
  • сенсорний 8-дюймовий тачскрін клімату з двома обертовими «шайбами».

Базовий Tiggo 7 оснащений 1,5-літровим мотором на 156 кінських сил, 6-ступінчастою «механікою» або варіатором. Версія Pro отримала 1,6-літровий турбований агрегат, який видає майже 200 коней і працює з 7-ступінчастим «роботом».

Aiways U5

ТОП-10 найкращих автомобілів з Китаю у 2020 році

Aiways U5 – перший китайський електромобіль, якому вдалося прорватися на ринок Європи.

Над передньою віссю U5 розташовується 231-сильний електромотор. Ємність іонно-літієвої батареї – 63 кіловат-години. Також можна замовити кросовер з додатковою батареєю ємністю 18 кіловат-годин.

Заявлений запас ходу – від 500 до 600 кілометрів по циклу NEDC.

GAC GS5

ТОП-10 найкращих автомобілів з Китаю у 2020 році

GS5 – компактний кросовер від китайської GAC. Автомобіль має незалежну підвіску, систему розподілу гальмівних зусиль і допомоги при русі в гору і на спуску.

У список оснащення входять клімат-контроль, панорамний дах з люком, підігрів і вентиляція всіх сидінь, а також камери кругового огляду.

Changan Uni-T

ТОП-10 найкращих автомобілів з Китаю у 2020 році

У січні 2020 року китайська Changan презентувала Uni-T – новий кросовер, розроблений спеціально для Європи.

Uni-T виділяється двокольоровим забарвленням кузова, подвійним спойлером на задній кромці даху, трапецієподібними парубками вихлопу і решіткою радіатора в стилі Lexus.

За даними китайської преси, у кросовера повністю світлодіодна оптика, а в моторній гамі – бензинові турбомотори об’ємом 1,5 і 2 літри.

Dongfeng Fengon E3

ТОП-10 найкращих автомобілів з Китаю у 2020 році

Dongfeng Fengon E3 – електричний кросовер з Китаю.

Силова установка Fengon E3 видає сукупну потужність в 163 кінських сили і 300 Нм крутного моменту. Привід – передній. Виробник заявляє, що електромобіль здатний проїхати на одній зарядці до 405 кілометрів за циклом NEDC.

Ємність акумуляторної батареї 53 кіловат-години. На повну зарядку від звичайної розетки піде вісім годин.

Venucia Star

ТОП-10 найкращих автомобілів з Китаю у 2020 році

Venucia Star дебютував в листопаді 2019 року. Новинка являє собою конвеєрну версію прототипу The V. Серійний позашляховик обзавівся традиційними дверима і дзеркалами заднього виду, отримав менше екстремальні пороги і передній бампер, але зберіг загальну концепцію з «летючим» дахом і V-подібної радіаторної решітки.

Під капотом «Зірки» розмістився 1,5-літровий бензиновий мотор потужністю 140 кінських сил. Допомагає бензиновому агрегату 48-вольтовий стартер-генератор в складі помірно-гібридної установки.