Користуватися машиною без кліматичної системи у спекотні літні дні небезпечно для здоров’я, вважають медики. Втім у спеку водіям слід побоюватися й інших проблем.

Так, наприклад, варто побоюватися поїздок на машині, у якій давно не міняли гальмівну рідину. Остання має властивість потихеньку насичуватися вологою. Через присутність води, «тормозуха» може закипіти на спеці в разі перегріву при інтенсивному гальмуванні. Та й гальмівні колодки, якщо автомобіліст вирішив заощадити і придбав якийсь незрозумілий «ноунейм» за привабливою ціною, можуть підвести саме в спеку.

В умовах літньої спеки, коли охолодження гальмівних механізмів утруднено, фрикційна суміш сумнівної якості швидко перегрівається і гальма перестають «схоплювати».

Також спека протипоказана автомобілям, у яких з якихось причин з’явилися проблеми в системі вентиляції бензобака. Вони частенько властиві не новим транспортним засобам. У тих машинах, де конструктивно передбачена можливість заміни паливного насоса через днище салону, в спеку може виникати сильний запах бензину.

Через високу температуру навколишнього середовища паливо в баку інтенсивно випаровується. Випари не можуть вийти через несправну систему вентиляції і наростаючий тиск видавлює їх в салон через ущільнення в технологічному лючку бензонасоса. Нанюхатися бензину на спеці – то ще «задоволення».