Українських автомобілістів чекає більш жорсткий контроль.

В Україні можуть ввести психофізіологічну експертизу для водіїв, які систематично порушують правила дорожнього руху.

Про це в Facebook повідомив заступник голови Координаційної ради у Загальнонаціональний Форум безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв.

«Порушники дорожнього руху виявлять здатність безпечно керувати автомобілями. Депутати почали обговорювати відповідне законодавство. Якщо протягом року було скоєно порушення між 5 і 10 роками (певна кількість ще обговорюється), контроль правопорушника буде призупинено до моменту складання теоретичних та практичних іспитів», – пише експерт.

Зазначається, що ініціатива з’явилася після введення автоматичного блокування порушень, коли випадки тотального невиконання правил деякими водіями, особливо елітними автомобілями, стали зрозумілі. Рекордом було порушення режиму швидкості – 60 разів протягом 50 днів, без одноразової сплати штрафу.

За словами Караваєва, поділ суспільства за матеріальним багатством ставить учасників дорожнього руху в нерівні умови: для когось штраф 225 грн. – відчутні втрати для сімейного бюджету, а для когось – лише кишенькові витрати.

«Можна вважати, що якщо законодавча ініціатива не принесе бажаного результату, представники законодавчої влади підуть далі, до проведення психофізіологічної експертизи водіїв, які систематично порушують правила дорожнього руху», – підсумував він.