В рамках проведення міжнародних навчань «Сі Бриз-2020» у ВМС України розгорнули командний центр у новій командно-штабній машині з кузовом змінного об’єму на базі вантажного автомобіля «Богдан-63172».

Про це повідомляє MMR з посиланням на пресслужбу «Богдан».

Управління українсько-американським навчанням здійснюється шляхом дистанційної інтеграції штабів із застосуванням стандартів НАТО, що дозволяє досягнути повної взаємосумісності під час підготовки до проведення безпекової операції в морі та відпрацюванні заходів з протичовнової, протикорабельної, протиповітряної оборони, пошуково-рятувальних операцій, надання допомоги судну, що зазнало лиха тощо – повідомляє Командування Військово-Морських Сил.

Нагадаємо, що минулого року фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки перевірили якість цієї нової командно-штабної машини.

Нова КШМ має стаціонарні системи життєзабезпечення: обігрівач, кондиціонер, фільтровентиляційну установку, телекомунікаційне обладнання (дає змогу швидко розгорнути локальну мережу зв’язку), а також генератор і акумулятор.